Kako lečiti hroničan bol je pitanje sa kojim se nažalost često susrećemo. O lečenju hroničnog bola saznajte više u tekstu.

Kako lečiti hroničan bol?

Glavni cilj lečenja hroničnog bola jeste smanjenje bola i podsticanje mobilnosti tela, tako da se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima bez nelagodnosti.

Ozbiljnost i učestalost hroničnog bola može se razlikovati kod pojedinaca. Zato doktori kreiraju planove za kontrolu bola koji su specifični za svaku osobu. Vaš plan upravljanja bolom će zavisiti od vaših simptoma i celokupnog zdravstvenog stanja. Razni medicinski tretmani, preparati ili kombinacija istih mogu se koristiti za lečenje hroničnog bola.

Medicinske procedure za lečenje hroničnog bola

Određene medicinske procedure takođe mogu pružiti olakšanje od hroničnog bola. Neke od njih su:

Električna stimulacija– smanjuje bol slanjem blagih električnih šokova u vaše mišiće.

Blok inekcija– koja sprečava slanje signala bola u mozak.

Akupunktura– uključuje lagano ubadanje kože iglama za ublažavanje bolova.

Operacija– primenjuje se u slučaju saniranja povreda ili lomova koji nisu pravilno zaceljeni i koji mogu doprineti hroničnom bolu.

Aktivnosti koje se preporučuju u slučaju hroničnog bola

Na raspolaganju su i različite alternative aktivnosti kako bi se olakšala hronična bol. To može biti:

  • fizikalna terapija
  • tai Či
  • joga
  • terapija muzikom i umetnošću
  • terapija kućnim ljubimcima
  • psihoterapija
  • masaža
  • meditacija

Suočavanje sa hroničnim bolom

Ne postoji univerzalan lek za hroničan bol, ali se stanje bola može uspešno kontrolisati. Važno je da se držite svog plana za lečenje bola, kako biste olakšali simptome.

Fizička bol je takođe povezana sa emocionalnim bolom, tako da hronični bol može povećati nivo stresa. Izgradnja emocionalnih veština može vam pomoći da se nosite sa svakim stresom, koji je povezan sa vašim stanjem. Evo nekih koraka koje možete preduzeti da biste smanjili svakodnevni stres:

Dobro se brinite o svom telu: Ako se zdravo hranite, dovoljno spavate i redovno vežbate, možete održati vaše telo zdravim i smanjiti nivo stresa.

Nastavite da učestvujete u svojim svakodnevnim aktivnostima: Možete popraviti vaše raspoloženje i smanjiti stres tako što ćete učestvovati u aktivnostima u kojima uživate. Hronični bol može izazvati određene tegobe, ali izolacija od svih vam može dati negativniji pogled na vaše stanje i povećati osetljivost na bol.

Potražite podršku: Prijatelji, porodica i grupe za podršku mogu vam pružiti ruku pomoći i pružiti udobnost u teškim vremenima. Bez obzira na to da li imate problema sa svakodnevnim zadacima ili vam je jednostavno potrebna emocionalna stimulacija, blizak prijatelj ili voljena osoba vam može pružiti potrebnu podršku.

Exedol

Ako ste u potrazi za pouzdanim, a potpuno prirodnim preparatom koji će vam pomoći u slučaju hroničnog ili bilo kog drugog bola, na pravom ste mestu.

EXEDOL® kapsule predstavljaju superioran bioaktivni kompleks, sa najboljom resorpcijom i iskoristljivosti, i doprinose nadogradnji hrskavice, njenoj elastičnosti i obnavljanju.

 U borbi protiv bola EXEDOL® kapsule su:

1.pametan izbor zbog svog sastava koji efikasno smanjuje simptome bola.

2. bezbedan izbor jer su na bazi hondroitin-sulfata koji nije životinjskog porekla, imaju 43% veću iskoristljivost u odnosu na ostale, koji su životinjskog porekla. Zbog toga sa manjom koncentracijom, ne opterećujemo želudac i creva velikim dozama, a imamo bolju iskoristljivost.

Stručnjaci Evropske lige za borbu protiv reumatizma preporučuju terapiju preparatima na bazi glukozamina i hondroitina, koji su glavni sastojci EXEDOL® kapsula.

Bol vas više ne mora sprečavati da uživate u životu.

Za vaš pokret bez bola- EXEDOL®!

PORUČI ODMAH